Tätä kysymystä olen miettinyt Stellan kohdalla paljon ja vähän enemmänkin, jo ennen kun koira meille saapui! Agility oli harrastus johon tahdoin takasin, ja sitä harrastetaan toivon mukaan vielä pitkään! :) Siitä nauttii niin koira kuin ohjaajakin! Kyllä me vielä ne nollat kerätään kasaan ja päästään kolmosiin, sitten joskus kunhan kerkee, ei meillä ole kiire! 



Tokossa en koskaan kuvitellut ilmoittavani koiraa kokeisiin, totta puhuakseni en tiennyt tokokokeista juuri mitään ennen Stellan ottoa, sitä mukaa kuin koira kehittyi jaksoi ohjaajakin kaivella tietoa internetin ihmeellisestä maailmasta! Stellan mielestä toko on kivaa, varsinkin ne liikkeet missä saa näyttää miten kovaa pieni trikki pääsee, sillon voi vähän huudellakkin mennessään! Paikkamakuu on ihan ahterista, siellä on tylsää hengailla kolmen minuutin ajan toisten koirien kanssa, yksin se vielä menee... 
Tokon kanssa meillä ei siis ollut huikeita suunnitelmia koskaan, tuskin on vieläkään! Me mennään päivä kerrallaan ja harjotellaan välillä uusia asioita. Toi paikkamakuu ärsyttää ohjaajaa niin suunnattomasti tällä hetkellä etten ole jaksanut kovin paljoa uhrata sille ajatuksiani. On tässä erillaisia vaihtoehtoja käyty läpi, mutta katsellaan. Nyt treenataan vaan niitä kivoja asioita (merkki, luoksetulo yms..) uutena asiana alettiin harjoittelemaan oikealle ja vasemmalle menemistä, ihan pallojen avulla! Nyt olen myös keskittynyt siihen ääntelyyn muiden liikkeiden aikana, ei Stella kokeissa piippaile seuraamisessa mutta treeneissä kyllä. 

Sitten se pk-puoli... Monien pk-seurojen sivuja olen selaillut... Viestin alkeitakin ollaan otettu muutamaan otteeseen. Hakua ollaan treenattu TOSI vähän, siihen kun tarvis niitä uusia ihmisiä. Ehkä vielä joskus? BH-kokeenkin voisi joskus suorittaa, mutta kun siinäkin pitäisi pysyä paikallaan! 

Meillä on kuitenkin ruhtinaallisesti aikaa (näin ainakin toivon) hakata päätä seinään ja onnistua. Tietääpä ainakin mitä tekee seuraavan kanssa toisin! 
Lajissa kuin lajissa, silloin kun Stella tietää mitä se tekee ja tykkää siitä, niin se tekee pirun makeesti, jos se on yhtään epävarma touhusta se kyselee tai karjuu (agilityssa se karjuu teki kuka mitä vaan)


Sotku-Stella