Aloitetaan sunnuntain tokoista, mentiin vähän myöhässä paikalle, kun jonkun päikkärit vähän venähti. Mutta päästiin treeneihin kuitenkin, olivat ehtineet ottaa paikkamakuun ilman meitä.
Otettiin sitten noutokapulat esiin, ja kaikki alkoivat hinkkaamaan noutoa kukin omalla tyylillään. Minä naksuttelin epätoivoisena pienelle. Kouluttaja tuli paikalle ja ehdotti, että otettais Stellan kanssa kunnon vauhtinoudot, siinähän se joutuis pitämään sitä suussa, ja varmasti syttyis noutokapulalle. Eikä muuta kuin hetsaamaan koiraa kapulalla--> heitto-->"vapaa" ja homma toimii. Stella oli ihan liekeissä! Palkkana toimi tuttu ja turvallinen "palkkahihna" (se hihna joka joutui vahingossa Stellan käsittelyyn). Muutaman kerran kävi jopa niin, että Stella unohti irrottaa noutokapulasta kun otti hihnan suuhun :D Aika varmasti painitaan kohta noutokapulan pureskelun kanssa, mutta kyllä mä mielummin painin sitten sen pureskelun kanssa, kuin yritän saada ahdistunutta pikkuneitiä pitämään noutokapulaa edes yhden sekunnin suussa.

Sairastelua:

Tiistaiaamuna töistä kotiin tultuani vein koiran ulos (YLLÄTYS?!) Ja tottakai loppulenkistä rohmupossu ehti ottaa jotain maasta. Sisällä istuin hetkeksi tietokoneelle, Stella tuli sitten siihen viereen ja aloin katsomaan koiraa, että näyttääpä se jotenkin oudolta. Sitten alkoi se kamala naaman raapiminen, menin ihmettelemään, että mites se noin paljon itseään raapii. Toisella oli naama turvoksissa. Varmasti tuntu tosi ikävältä :/ Siinä sitten soitto mummolle ja vaarille, sovittiin sitten treffit mevetissä.

Turvotus ei tässä vielä pahimmillaan, mutta naamaki on ihan raavittu :/

Kovin kauaa ei jouduttu odottamaan lääkäriin sisään pääsyä.

Potilaskertomus:
Auskultaatio normaali, limakalvot ja imusolmukkeet ok. Ei shokin merkkejä.
Kyseessä on allerginen reaktio. Stella sai pistokkeen kortisonia.
Mikäli naama alkaa turvota illalla tai huomenna uudelleen-> prednison 5mg
Mikäli oireilu pahenee tai muuttuu, ota uudelleen yhteyttä.

Matkalla mummolle ja vaarille Stella oli oksentanut autoon ja oli muutenkin hieman vaisu, en kuitenkaan ajatellut sitä sen tarkemmin, oltiinhan me juuri oltu eläinlääkärissä, joka on tilanteena aina jonkinverran stressaava. Käytiin lenkillä ja Stella oli ihan normaali. Turvotuskin alkoi laskemaan parin tunnin jälkeen. Sovittiin kuitenkin, että Stella jää mummolle ja vaarille yöksi, koska minä olen yön töissä enkä voi olla vahtimassa jos jotain tapahtuukin. Ti-ke yö oli mennyt ihan hyvin, Stella ei ollut edes piippaillut mummolla ja vaarilla. Keskiviikkona oli päivällä oksentanut ja oli ollut hieman haluton syömään, ja muutenkin vaisumpi. Ei kuitenkaan mitään isompaa, ruoka oli jossain vaiheessa alkanut taas maistumaan normaaliin tapaan. Päätettiin kuitenkin taas, että Stella jää vielä seuraavaksi yöksi, sillä mielestäni ruokahaluttomuus ja vaisuus eivät kuulostaneet kovin hyvältä. Ke-to välisenä yönä olikin sitten alkanut tapahtumaan. Stella oli oksentanut useita kertoja. Ja taas mentiin.

Potilaskertomus:
Stella tuotiin vastaanotolle , koska se oli alkanut oksennella tiistaina. Ruokahalu ollut kohtalainen, kakkaa normaalisti. Tänään selvästi vaisumpi.
Kuonon turvotus oli laskenut jo tiistaina, eikä kortisonia tarvinnut antaa enää kotona.
Stella ei aristanut vatsan tunnustelua eikä sillä ollut kuumetta. Limakalvot vaaleanpunaiset.
Röntgenkuvassa todettiin tyhjä mahalaukku ja kaasua paksusuolen alueella. Vierasesinettä ei havaittu:
Sitä ei kuitenkaan voi täysin poissulkea röntgenkuvan perusteella.
Stella sai pahoinvointilääkettä pistoksena vastaanotolla.

Tämän lääkäri käynnin jälkeen Stella ei olekkaan oksennellut ja on tänään jo huomattavasti pirteämpi. Tosin aika paljon se viettää aikaa sängyn alla nukkuen. Mutta se nyt voi johtua pelkästään siitä, että raukka on joutunut olemaan niin monta päivää leikkien joukossa (Stellallahan on kuitenkin tämä "ainutlapsisyndrooma") ja ravaamaan eläinlääkärissä. Nyt vaan toivotaan, että homma olis tällä ohi. Stella saa vielä muutaman päivän pahoinvointilääkettä ja vatsaystävällistä ruokaa pieniä annoksia kerrallaan. Neiti on ihan onnensa kukkuloilla kun saa kaikkea hyvää ja vielä monta kertaa päivässä, tosin ruuan määrä ei päätä huimaa! :D
Näiden parin päivän aikana neiti oli myös menettänyt painoaan kaksi kiloa. Stellasta otettiin kuitenkin verikoe, josta testattiin maksa- ja munuais arvot yms.. Sekä se onko pieni kuivunut, ei ollut. 
Stellalla tulee kuitenkin vielä todella helposti kylmä, johtunee varmasti pudonneesta painosta ja siitä, ettei mahassa ole kuitenkaan mitään hillitöntä määrää ruokaa.