Eilen käytiin epiksissä tekemässä vähän kenraaliharjoitusta ennen viikonlopun agistartteja! 
Olin kerrankin lähdössä ajoissa, kunnes huomasin, ettei lompakkoa näy missään. Pohdin sitten missä lompakon olin nähnyt viimeksi! No töissä tietysti! Koira autoon ja työpaikan kautta Kivikkoon, eihän sinne tarvitse mennä kuin viiden tunnin päästä takasin! 
Ilmoitin Stellan möllien ja kisaavien radalla. 
Möllien rata näytti tältä:


Radalta otettiin kymppi (ei siis hyllytetty kolmannella esteellä!)
Stella jäi 2o2o:hon hassusti puomilla (toisin sanoen, tosi vinoon) enkä korjannut, joten se tuli nelosen ohi! Mutta ah se painoi tosi kivasti putkiin kuusi ja kahdeksan! Kutoselle irtos kivasti, toinen kielto tuli esteeltä kolmetoista, ajattelin vissiin että kyllähän se sieltä sen yhden hypyn hyppää! 
Tältä radalta löytyi kuitenkin paljon positiivista! Minä en ottanut rimoja alas, putki-puomi yhdistelmä toimi ja mikä parasta, Stella lähti eteen käskyllä loppusuoralla suorittamaan itsenäisesti suoraa, kun mä jäin taakse. Eikä kysellyt kertaakaan mennessään! 

Sitten odoteltiinkin hetki kilpailevien maksien alkua. Ei olis pitänyt! 
Rata oli ihan hauska, en kuitenkaan jaksanut sitä piirtää. Ratapiirroksella meidän kohdalla ei tehdä yhtään mitään. Alussa hyppy puomi putki. Menin noin puoleen väliin puomia kutsumaan Stellan ja oltiin suunnilleen samaan aikaan alasotto pinnan kohdalla, "ota" oli sanottu jo pitkän aikaa sitten, Stella kuitenkin ampui suoraan putkeen. Emma karjasee "EI!" Stella kääntyy putkessa takasin. Ja sitten pois. Stella meni itekseen takasin puomille kun lähdin kävelemään pois radalta, ja sillonhan se muistikin ottaa kontaktin, ei meinannut millään tulla 2o2o:sta pois, tais joku tajuta mitä teki väärin. Käytiin kuitenkin tekemässä kolme kertaa onnistunut puomi toisella radalla. Oli aika ripeetkin! 

Ehkä Stella taas muistaa mitä kontakteilla kuuluu tehdä, eikä ota omia juoksukontaktejaan viikonloppuna? Ottaa kyllä koville tollanen radalta ulos kävely, varsinkin kun olisin sen radan vielä halunnut tehdä! Kyllä tulee käytyä kovat kamppailut itsensä kanssa, mutta miksi turhaan tekemään kontaktiongelmaa kun niitä ongelmia jo löytyy muistakin kohdista. Tosi paljon näkee niitä koiria, jotka loikkivat kontakteja ja omistajasta näkee ihan selvästi, ettei tarkoitus ollut ihan toi, mutta asialle ei tehdä mitään. Muistan miten Mimmin kanssa painittiin kontaktiongelmien kanssa, kun ei senkään loikkimisille kisoissa tehty mitään ja siinä vaiheessa kun tein päätöksen, että jokaisesta loikatusta kontaktista seuraa poisto radalta, niin tyyppi joutuukin jäämään eläkkeelle, joten se siitä päätöksestä. 


onnellinen Stella

Tokoa otettiin vähän aamusta, lähinnä sellanen avokatsaus, ilman noutoa. Joku kun meni unohtamaan kapulan autoon. Stella oli tosi kiva, se on taas oppinut istumaan. Ei tarvinnut missään istumisissa yhtä käskyä enempää (seuraamisen pysähdyksissä ei tietysti anneta yhtäkään käskyä) Liikkeestä seisomisessa meni ekalla kerralla maahan, otettiin se sitten pari kertaa palkan kera, tosi kivasti jäi ja jäi vielä suoraan! Paikkamakuu oli perus "yksinäinen Stella"makuu. Ajattelin nyt kokeilla paikkamakuussa, että käyn välillä silittämässä Stellaa ja kehun sitä tosi rauhallisesti ja ehkä saatan antaa sille yhden namin, kokeillaan jos tällä sais paikkamakuuseen jotain muutosta?