Melkein neljän viikon agitauon jälkeen palasimme takaisin asiaan. Lauantain kisat jouduttiin kuitenkin vielä perumaan, koska juoksut eivät ole vielä ohi. 

Eilen käytiin elämämme ensimmäistä kertaa Oreniuksella! Ostin kaverilta heidän vuoron, koska he eivät päässeet tulemaan. Neljän viikon agitauko näkyi alussa TOSI hyvin. Heti kun Stella pääsi halliin alkoi tajuton huuto! Ja kun se pääsi vapaaksi, kävi se ensin suorittamassa muutaman hypyn itsekseen, tätä itsesuorittelua tapahtui muutenkin aika paljon silloin kun minä otin palautetta vastaan Juhalta.
Näissä treeneissä siis hyvin pitkälti teemana niisto-persjättö, rata ei ollut mikään ylihelppo, mutta ei mikään mahdotonkaan. Me tosin saimme ottaa sitä ihan kivan kokosissa pätkissä. Heti alussa törmättiin puomiin jonka ylösmenon alla oli mitäs muutakaan kuin putki. Juha käski ottamaan Stellan vähän tiukemmin haltuun ennen puomia, että saisin linjan paremmaksi. Esitin pelkoni, että rima tulee alas, ja sehän tuli. Kun teimme saman vielä uudestaan katsoin hyyvin tarkkaan missä kohtaa rupesin käskyttämään, ja se toimi, rima pysyi ylhäällä! Radalla oli myös yksi kohta, jossa ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin takaaleikata, eihän siinä sitten mitään muuta kuin takaaleikkaamaan, yllättävän vähän Stella "kyseli" kun takaaleikkasin.
Sitten alkoikin se niisto-persjättö pyöritys, ja mä en vaan mitenkään pysynyt mukana, joko olin myöhässä tai koiran edessä. Pari kertaa saatiin onnistumaan sekin kohta. Ehkä meillä on vielä toivoa?

Tänään menin sitten sporttikoirahallille, ajatuksena tehdä vähän keppejä ja kontakteja.  Stella oli eilisestä kuitenkin aika väsynyt, joten meininki ei ollut kovin ripeää. Saatiin ihan kivaa treeniäkin otettua.
Ensin otettiin vähän keppejä, lähinnä vauhtia, kestävyyttä ja eri etäisyyksien päästä. Yllättävän pitkältä Stella jo niitä hakee. Tosin se sitten mihin väliin päädytään on välillä vähän arpapeliä. Muistan silloin Mimmin kanssa katsoneeni kuinka (varsinkin bc:t) hakivat niin nätisti pitkänkin matkan päästä keppejä, mites mun terrieri?! Tuntuu siis mahtavalta, että koira edes hakee niitä keppejä :)

kepit from Emma on Vimeo.

Tänään otettiin myös pitkästä aikaa hyppytekniikkaa, ja se meni oikeastaan tosi hyvin, Stella ei rynninyt vaan jaksoi rauhassa ottaa yhden askeleen väliin. 
Työnalle otettiin myös takaaleikkaukset ja irtoamiset. Tosi makeesti sain Stellan lähetettyä hyppysuoran! Se meni eikä kysellyt yhtään! Ja palkka oli kuitenkin mun kädessä, tosin heti viimeisen esteen jälkeen se lensi Stellan eteen. Samalla sain otettua takaaleikkauksia, ja kun Stella niin päättäväisesti eteni suoralla, ei sitä kiinnostanut mitä siellä takana tapahtuu! 
Kontaktiesteitä ei sitten loppupeleissä kovin paljoa otettu, A otettiin muutamaan otteeseen, ja keinulle haettiin vauhtia myös pari kertaa. 

keinutreeniä from Emma on Vimeo.