Keskiviikon treenituokio alkoi agilla

Harjoiteltiin taas hyppytekniikkaa ihan samalla meiningillä, kuin viime kerrallakin. Hyvin meni, varsinkin kun lähetin Stellan hyppäämään sarjalle, se ei pidä yhtään niin kovaa kirettä, kuin silloin, kun minä olen siellä päässä. Yhden kerran Stella varasti lähdössä, viime kerralla olin vielä, että jopas on outoa kun on koira joka ei varasta. No eipä sulla ole enää koiraa joka ei varastais HAHAA!!! Muutaman kerran palkka paikallaolosta, ja kokeiltiin uudestaan, nyt oli ok. :)
Tämän jälkeen harjoiteltiin keinua, käveltiin ensin vain keinun yli, niin että se vaan vähän kolahtaa ja liikahtaa. Namit vei voiton. Tämän jälkeen mentiin keinu ylös asti (keinu ei siis tullut alas, vaan se pidettiin ylhäällä) Hyvin Stella meni namien perässä loppuun asti, tämä ehkä on myös ideana aika hyvä, ensin treenataan keinua ja sitten vasta puomi (joka otettiinkin sitten keinun jälkeen), ettei koira ajattele ensimmäisellä kerralla keinulle mentäessä menevänsä puomille, ja keinun liikahtaminen onki sitte hurja juttu! :)
Ja tosissaan viimeisenä sitten pari kertaa namipuomi, ei jännittäny yhtään mennä puomia, kun siellä oli namia, neidillä oli niinkin kova kiire puomilla, että osa nameista jäi syömättä. :)

Agin jälkeen Stella ja Urho saivat juosta parikymmentä minuuttia metsässä, jonka jälkeen lähdettiin tokoilemaan.

Tokossa katsottiin liikkeelle lähtö, hyvin homma toimi (vaikkei sitä kovin paljoa olla treenattukkaan) Tämän jälkeen pikku paikalla makuu, tässähän ei tietenkään ollut mitään ongelmia. :)
Sitten otettiin leikkimistä, ensin koiran kanssa leikitään, ja kun ohjaaja sanoo esim. "seiso" käsketään koira seisomaan. Sujui suht hyvin.
Yksittäisinä liikkeinä otettiin liikkeestä seisominen ja "seiso"käsky muutenkin. Liikkeestä seisominen näytti olevan tosi vaiheessa, ekalla kerralla tarjos maahanmenoa. Sitten nous ylös. Tälläkertaa ei mennyt kovin vahvasti, mutta eipä se meitä haittaa! Seiso-käskyähän Stella ei osaa muutenkaan vielä, mutta kyllä me pikkuhiljaa siinä edistytään.
Lopuksi vielä luoksetulo. Ohjaaja käveli hitaasti kauemmas koirasta, kutsui ja kaatui maahan. Ideana varmaan ihan kiva, jos olis koira joka ei juokse sun päälle.. ;D

Tänään mentiin sitten Luukkiin treenaamaan Lauran kanssa.
Aluksi otettiin Stellan kanssa ampumisia (ensimmäinen kerta), Laura ampui hyvän matkan päässä samalla kun me leikittiin. Eka paukku, lopetti leikkimisen pälyili ympärilleen korvat ehkä vähän luimussa ja häntä alhaalla, jatkoi kuitenkin leikkimistä. Seuraava paukku, lopetti taas leikkimisen katseli ympärilleen, nyt leikin jatkamiseen meni jo hetki. Kolmas kerta lopetti leikin, mutta melkein heti leikin lopettamisen jälkeen viereisessä koirapuistossa juoksi koiria, niin Stella unohti koko ampumisen. Reagoi kyllä joo, mutta ei pahasti. Tosi hyvä. Ensimmäisen paukun jälkeen vaikutti siltä, että olis voinu pöhähtää, mutta ei pöhähtänyt kuitenkaan. En sitten tiedä miten olisi reagoinut jos ei olisi ollut väsynyt, kuitenkin eiliset treenit takana. Stella oli nimittäin hieman vaisu jo paikalle saavuttaessa.
Tämän jälkeen Stella hetkeksi autoon, ja Laura treenasi Iitun kanssa. Tämän jälkeen otettiin Stella pois autosta, ja treenattiin seuraamista, sivulle tuloa, luoksetuloa ja pari liikkeestä maahanmenoakin otetiin. Videoitiin myös treenejä, jotta näkisi itse kuinka koira toimii.
Aloiteltiin myös erilaisten tavaroiden suuhun ottamista, eikä Stellaa kyllä kiinnosta onko esine kangasta vai muovia tms.. Kaikki menee suuhun.
Kun Urho oli saanut vielä treeninsä päätökseen mentiin ipanoiden kanssa koirapuistoon, jostain ne vielä löysivät energiaa. Saivat juosta oikein kunnolla.
Tämän kaiken jälkeen käytiin vielä äidin ja Mimmin kanssa lenkillä, Stella ei vapaana ollessa irronnut paljoa (tais tyttö olla vähän väsynyt), hyvin kuitenkin muisti olla väistämättä Mimmiä kun juoksenteli mun ja äidin väliä. Yhdessä vaiheessa lenkkiä jossain pamahti, ja Stella kääntyi heti pälyilemään ympärilleen, kun ei nähnyt mitään alkoi katselemaan mua, häntä alhaalla ja korvat luimussa, ei kuitenkaan sen rajumpaa reaktiota. Olisin kyllä sallinut Stellalle loppupäivän paukuttomaksi.Onneksi Stella ei kuitenkaan vedä itseään pakettiin noista paukuista, muuten vois olla rankkaa.. Mimmillä on vissiin kuulo heikentynyt, kun ei se tuntunut reagoivan paukahdukseen millään tavalla :D hyvä niin ei sitten provosoi Stellaakaan toisenlaiseen käytökseen.