Keksiviikkona oli taas vuorossa agi- ja tokotreenit.

Agility

Otettiin taas jumppasarjaa samoilla pikku hypyillä, kun lähetän Stellan suoralle, Stella tekee tosi nättejä hyppyjä, ei pidä kiirettä ja kaikki sujuu hyvin, mutta kun itse olen toisessa päässä odottamassa on kiire kova, ja ylitetään ne kolme estettä kerrallaan. Tänään ei kuitenkaan varastanut kertaakaan lähdössä.
Otetiin itsenäisesti keinun alaosaa, eli siis jalkojen alla saa paukkua ja liikkua, eikä siitä tarvitse välittää. No eipä se pauke Stellaa kiinnostanut ollenkaan. Tämän lisäksi otettiin myös itseksemme "vauva"-puomia, harjoiteltiin siis lähinnä kontakteja, 2o2o tulee olemaan meillä käytössä, toi koira tulee kuitenkin keräämään jossain vaiheessa sellaset vauhdit radalla, ettei mulla ole mahdollisuuksia pysyä sen mukana kuitenkaan. Puomia mentäessä on aika kova kiire, eikä takajalat aina meinaa pysyä puomilla. Onneksi siis mennään matalalla :)
Harjoiteltiin myös vähän keppejä, ja Stellan mielestähän se oli tosi kivaa, kun keppien väleissä oli nameja! (tehtiin puolikkaita ja vain muutaman kerran) mukavan oloisella rytmilläkin teki keppejä. Kouluttaja epäili, että tulen saamaan koiran joka rakastaa keppejä (parempi sekin kun koira joka kuumuu kepeillä),
Harjoiteltiin myös vähän ohjaamista. Ensimmäisenä harjoiteltiin koiran kanssa, että muurin takana on herkut (muurissa ei tosin ollut muuri osaa vain "siivekkeet", niinkuin kaikissa muissakin esteissä, koira ei joutunut hyppäämään), sitten tultiin aika suorassa linjassa hypyltä muurille, kaikki hyvin. Mutta sitten kun piti tehdä hyppy, loiva käännös, hyppy ja muuri, tuli meille ongelmia. Kyllä Stella meni toiselle hypylle, mutta jäi ihmettelemään, että mitäs häh? En mä tästä siivekkeestä pääse läpi. Muutaman kerran jälkeen alkoi sekin jo toimia, minä olin kyllä jo ehtinyt haavoittumaan, löin käteni siivekkeeseen, ja ai että se teki hyvää! 
Lopuksi vielä otettiin putkea jossa oli pikkumutka, kovaa vauhtia tyttö painaa putkessa, silloin kun sinne eksyy :D
Agilityssa Stella alkaa jo selvästi keräämään kierroksia, ja mitään tokoon viittaavaa ei kiinnosta tehdä agiradan läheisyydessä. Täällä mennään hei täysii!
 
Toko

Otettiin liikkeestä seisominen, Stella tarjoaa jostain kumman syystä istumista? Vaikkei sitä ollakkaan otettu. Mutta muutaman kerran jälkeen saatiin neiti seisomaan. Liikkeestä maahanmeno on kuitenkin kärsinyt tämän takia paljon, se ei ole enää yhtä nopea kuin aikaisemmin :/  Stella on selvästi tullut vähän epävarmaksi liikkeiden suhteen *huoh* Taidan hinkata sen liikkeestä maahanmenon samaan pisteeseen kuin mitä se oli, ja vahvistaa sitä paaaljon, ja sitten jatketaan liikkeestä seisomista.
Sitten otettiin maassapaikallaolo. Koira kyllä pysy paikallaan hyvin, mutta jollain lähistöllä treenaavalla oli klikkeri käytössä, ja eiköhän sitä pitänyt naksauttaa juuri paikallaolon aikana, Stella meinas nousta, mutta tulikin sitten toisiin aatoksiin. Taitava pikkutyttö!
Viimeisenä otettiin luoksetulo, ensimmäisellä kerralla kouluttaja piti koirasta kiinni, ja sitten kun olit sanonut käskyn koira vapautettiin, minä huusin sivu, mutta mitä tekee Stella, tulee eteen?! Heippa mä olen Stella, joka tekee just niin kun mä haluun! Kouluttaja sitten totesi, että jos koira haluaa tulla eteen, miksi vaadin siltä sivulle tuloa, siinä sitten yrität mongertaa, että kun se aina aikaisemmin on tullut sivulle, enkä tiedä mikä sille nyt tuli?! Sitten uusiksi, nyt niin että koira jäi istumaan paikalleen, eikä kukaan pitänyt siitä kiinni. Huusin tänne, ja arvatkaa mihin Stella tuli?!!? "Hei mä olen tällänen pöhköpaimen joka tulee nyt sivulle!" Oliskohan kouluttajan kiinnipitäminen vaikuttanut jotenkin pikkupaimenen ajatusmaailmaan?

Torstaina mentiin sitten luukkiin, koska Oula-veli oli puolestaan kasvattajan luona hoidossa. Paikalle saapui myös Milo-isä, velipuoli-Sumi, Uni ja Urho. Mentiin koirapuistoon, ja saatiin olla siellä tosi pitkään ihan vaan keskenämme. Koirat sai juosta ja painia!

Kuvia treffeistä täällä