Niin se vuosi vaihtui. 
Viime viikolla korkattiin meidän uusi halli ja onhan se mahtava, Stellalla oli tajuton meno päällä, kontakteja ei millään meinannut ottaa. Ja muutenkin neiti keskittyi enemmän huutamis puoleen (yllättävää?!) 
Sunnuntaina kisattiin kaksi starttia, ei ne nyt niin lahjakkaasti menneet (en tosin ihan sitä olettanutkaan) kontaktit Stella otti kuitenkin molemmilla radoilla. Ja suoritettiin toinen rata melkein loppuun ja toinen jopa kokonaan! Ensimmäistä rataa ei voi ohjaajan puolelta kutsua menestykseksi millään tasolla, paskaa ohjausta. Stella meinas karata lähdöstä, arvoin siinä vaiheessa jo pitäiskö vaan kävellä ulos, mutta eipä sitten kävelty. Toka vikalle esteelle päästiin kyllä ja tulos oli alla, en kyllä yhtään muista millanen rimoja siellä tuli alas, olin auttamattomasti myöhässä vikalla hypyllä, ja Stella hyppäs mua päin samalla näykkästen nenästä... Luulin, että tästä päästiin jo eroon, mutta ei näköjään. 
Stella oli muutenkin tosi holtiton ennen ja vähän jälkeen ensimmäisen radan, lämmitellessä se vaan veti ja jokainen koira olis pitäny moikata ja ihmiset myös. Buffan pöytäkin oli harvinaisen houkutteleva.. Ihan niinkuin mitään käytöstapoja ei olis koksaan opetettukkaan. Maalaisjuntti tuli kaupunkiin, eiku mitä? 
Toiselle radalle mentäessä Stella oli jo ihan oma itsensä, huutelihan se siinä lähdössä eikä meinannut istua, mutta selvästi paremmin kuulolla. Ensimmäinen rima otettiin alas, kepit aloitettiin tokasta välistä, putkelta otettiin kielto ja sitten pudotettiin pari rimaa vielä lisää tuloksena siis 25vp. Tämä rata on kuitenkin laitettava kokonaan ohjaajan piikkin, lopussa en enää ohjannut koiraa ollenkaan, ja sehän rankasee samantien noiden rimojen kanssa. Saatiinpa kuitenkin rata josta jäi koiralle hyvä mieli! :) 

Eilen oli agitreenit, katseltiin vähän missä kunnossa ovat okseri ja pöytä. Okserissa ei ollut mitään vaikeuksia, Stellahan loikkii muutenkin hyvin mielellään niitä kilometri loikkia. Pöytä vähän kuumotti, sillä en muista koska viimeksi oltaisiin tehty sitä, ja ollaanko koskaan tehty sitä edes osana rataa?! :D Hyvin koulutettu agikoira! Kun vielä muistelee sitä, mistä pöytä lähti liikkeelle (Stella nuorempana juoksi tajutonta vauhtia pöydän alle ja meni sinne maahan.) Lähetin Stellan kerran pöydälle ennen radalle menoa, ja sinnehän se meni! Meidän ongelmat tulivat kuitenkin hyvin esille radalla, Stella ei suorita kontakteja itsenäisesti, mä voin ottaa etumatkaa siihen ja vedättää sitä, mutta mä en voi jättäytyä taakse. Tämä on ollut tiedossa, ja sitä ollaan korjailtu, mutta siitäkin on aikaa. Sen lisäksi tänään Stella ei olis millään halunnut tulla käteen vaan teki paljon mielummin omia ratkaisujaan (ts. huusi ja juoksi)
Tiedetäänpä taas mitä treenata ja toivotaan, että "maalaisjuntti" löytäisi itsellensä aivot, omistaja voisi opetella näin alkajaisiksi juoksemaan ja ohjaamaan! Taitaa olla liikaa vaadittu. :D

onhan meillä hauskaa!