Mulla on sellanen fiilis, ettei toi koira yksinkertaisesti vain halua olla TK1. Tosin en olettanut, että tämä koe menisi edes näin hyvin alkumatkan vaikeuksien takia.
Navigaattori opasti meidät koepaikalle metsätietä pitkin, ajelin tietä pahaa aavistamatta, kunnes yhtäkkiä huomasin, että auto on nyt jumissa! Siinä sitten itsekseni yritin saada autoa eteen- taikka taaksepäin, ei onnistunut, onneksi samaista tietä tuli toinenkin auto ja autossa olleet auttoivat meidät matkaan. Kisapaikalla soitin kaverille, joka myös oli tulossa kokeeseen ilmoittaakseni, että ei kannata tulla sitä pikkutietä mitä navigaattori opastaa, se oli myöhäistä, kaverin auto oli kanssa jäänyt jumiin sille tielle, ja he olivat koiran kanssa kävelemässä koepaikalle, menin heitä vastaan niin pitkälle, kuin autolla uskalsin, etten vaan jäisi uudestaan jumiin!
Kun loppupeleissä päästiin kunnolla koepaikalle, oli meillä kymmenen minuuttia aikaa ennen paikkamakuuta, joten koiran herättely/väsytys ei oikein ottanut onnistuakseen. Oltiin Stellan kanssa yksilöliikkeissäkin kolmantena vuorossa, joten kovin paljoa en ehtinyt ennen niitäkään mitään tekemään.

Luoksepäästävyys 8
Paikalla makaaminen 8,5
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 8
Liikkeestä maahan 10
Luoksetulo 8,5
Liikkeestä seisominen 0
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 9


ALO2, 154p.


Luoksepäästävyydessä meni tuomaria vastaan. Paikkamakuussa piippas koko perskuleen paikkamakuun!
Seuraamisissa poikitti ja loikki vähän, mutta nyt me ei näykitty! JEE! Luoksetulossa haukahti kerran, tais olla niin kovin kivaa :) Ja sitten toi liikkeestä seisominen, mitä tapahtuu, kun Emma sanoo, seis? Stella meneekin maahan, hohoo meillä on tosi kivaa! Enkä antanu koiralle toista käskyä, ei se siitä maasta olis kuitenkaan noussu.
Kokonaisvaikutuksessa tuomari sanoi, että sulla on tosi kiva osaava nuori koira, joka on vaan aika innokas, ja pahoitteli pilalle mennyttä liikkeestä seisomista.

No loppuvuosi otetaan ihan iisisti, ja katellaan sitte ens vuonna, kokeillaanko sitä tk1:stä vai ei, avoimen liikkeitä aletaan kyllä nyt harjoittelemaan enemmän kilpailu mielessä. Muutenhan meillä oikeastaan on valmista, jos paikkamakuuta ja noutoa ei lasketa ;)